We gaan de zonnige toeristische stranden van Gambia verlaten. We nemen u mee naar Jidda, in het zuiden, over de highway richting Zuid-Senegal. We zien langs de weg de bebouwing steeds minder luxe worden, totdat die helemaal ophoudt en je alleen nog af en toe een huisje langs de kant van de weg ziet staan. Een half uurtje na de grote stad Brikama (bekend van de veemarkt, het Abuko – wildpark en de grote houtsnijmarkt) stoppen we bij Jidda.

Bij de grote waterpomp is het een drukte van belang, de vrouwen zijn net hun water voor de hele dag aan het pompen.

We volgen hen naar hun huizen. Bouwvallig, gaten in het dak, niet gemeubileerd. Als we vragen naar een winkeltje, moeten ze het antwoord schuldig blijven. Helaas, dat is er niet. We bezoeken Rita, een brede lach komt op haar gezicht als ze ons ‘toebabs’ haar huisje ziet naderen. We zijn van harte welkom. Bij wijze van geschenk krijgen we een schaaltje vers gepelde pinda’s. Want dat doet Rita, van vijf uur ’s morgens tot negen uur ’s avonds. Pinda’s pellen. Samen met haar dochter. Per zak gepelde pinda’s krijgen ze ongeveer vijftien euro.

Janbe komt op bezoek. Hij is geboren met Erpse Parese, kan niet goed lopen omdat hij polio had. En toch zingt hij, iedere dag, de longen uit zijn lijf.

Het zijn deze mensen die Pastor Momodou Lamin Daffeh inspireerden om in Jidda aan de slag te gaan. Bouwen aan een nieuwe toekomst, licht en verlichting brengen in dit kleine, soms zo donkere dorp.

Nu is er niets. Er is geen licht, geen water, geen elektriciteit. Voor de boodschappen moeten de vrouwen kilometers lopen. Er is geen medische zorg, geen mogelijkheid voor de kinderen om naar school te gaan.

Wij zijn er als stichting trots op, dat we met Pastor Daffeh kunnen samenwerken. En wij willen onze handen uit de mouwen steken.

Stichting Kontaanoo wil de handen uit de mouwen steken en er zorg voor dragen dat de kinderen in dit dorp hun volledige schoolopleiding kunnen doorlopen. We beginnen met een kleuterschool. Elk jaar een klas erbij, zodat elk kind in Jidda een mooie toekomst voor zich heeft.

Wij geloven in wonderen. En wij geloven dat we samen een wonder waar kunnen maken. Met de inwoners van Jidda. Met de inwoners van Putten. Een school, lokaal voor lokaal.