Ondertussen is het alweer een maand of vier geleden dat ons team weer veilig is thuisgekomen na twee mooie weken in Jidda. En wat was het een mooie en druk jaar voor ons team! Wij, het bestuur van stichting Kontaanoo, willen alle teamleden natuurlijk bedanken voor al hun goede werk afgelopen jaar. Wat is er veel werk verzet en wat heeft het team ook veel goede steun gehad van iedereen!

Het team

Het team bestaat uit:

Aalt Geitenbeek, Ellen Remmelzwaal, Robert van Beek, Stef van den Engel, Anne Ruitenberg, Leonie Mosterd, Amber Remmelzwaal, Rachel Kiks, Maries Koster, Jelle Koopmans, Lydia van Wetten, Job Kiks, Hanneke Velten, Nathan van Emous, Marit Kraaij, Aly Meindertsma, Eline Woudenberg, Lisanne Slofstra, Tamme Boekema, Stijn Veldman, Edgar van de Pol, Manon Buijtenhuis, Deborah Overweg, Peter Veldman, Jorik Schaap, Henriet Kieft, Jochem Veldman, Ilse Ruiter, Tim Laning en Bram Remmelzwaal.

Onze namen op de school

U heeft ons team op verschillende manieren kunnen volgen via social media, via kranten…. Maar wat is de status van de bouw op dit moment?

Toen het team aankwam afgelopen juli in Jidda was er al veel gedaan, vier klaslokalen waren afgerond, een groep toiletten zowat afgerond, er was gestart met de volgende vier lokalen en ons team mocht komen helpen. Er is twee weken door het team hard gewerkt, samen met de Gambianen. De fundering van het volgende stuk van de school is gelegd. En het bouwen gaat natuurlijk heel anders dan in Nederland! Er wordt eerst heel veel water in emmers gehaald uit de waterput of de waterbron. Dan wordt er met scheppen water met stenen en cement door elkaar geschept zodat dit beton wordt en dan wordt dit gestort in de gegraven gleuven. En dat in een klimaat van ongeveer 35 graden!

 

Hoe nu verder?

Onze doelstellingen zijn natuurlijk hetzelfde als voorheen; bouw, onderwijs en economische ontwikkelingen. In de aankomende tijd word het laatste gedeelte afgebouwd. Ook zal er in oktober, na het regenseizoen, gestart worden met les geven in onze nieuwe school. We hadden natuurlijk al twee groepen die naar school gingen. Er zal ook dit jaar weer een nieuwe groep starten.

makenbeton
schoolinjuli

Mede door het bouwen van een bakkerij proberen we de economie in Jidda te stimuleren. De bouw van de bakkerij is al grotendeels afgerond. We hopen dat deze bouw na het regenseizoen is afgerond en dat hier brood kan worden gebakken voor het hele dorp.

Het team heeft met eigen ogen mogen ervaren hoe deze steun in Jidda nodig is voor de kinderen en natuurlijk heel het dorp. Daarom blijft dit voor ons het bewijs dat we dit goede werk moeten blijven doen! En daarbij hopen wij ook op uw steun.

Voor meer info kunt u ons volgen op facebook en twitter!